• Mand

    Ik dacht ik moet mijn vuisten ballen / iemand zei ‘open je hand’ / ik was bang om door de mand te vallen / iemand zei ‘er is geen mand’

    Het is misschien al twintig jaar geleden dat iemand mij dit citaat van Freek de Jonge gaf. Wat had hij mij goed gezien. Na al die jaren wil ik daar dankjewel voor zeggen. Ik balde niet alleen mijn vuisten, maar leefde helemaal verkrampt. En oh, de angst voor die mand…!

    Wij hebben geen contact meer helaas, maar het citaat is me bijgebleven en ik heb het doorgegeven. Want ik ontmoette ook anderen met kramp en angst. En ik hoopte dat het ook hen zou helpen zich te herinneren: open je hand. En: er is geen man. Soms heb je gewoon even iemand nodig die je ziet en die dat zegt.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *