Zachtjes puzzelen

Zachtjes puzzelen

Ken je dat?

Dat het leven een puzzel lijkt van duizenden stukjes. Er is geen afbeelding waarop je kunt zien hoe hij moet worden. Het is enorm zoeken hoe al die stukjes in elkaar passen en je vraagt je zelfs af of ze allemaal wel bij dezelfde puzzel horen. Ik ken het beter dan me lief is; soms word ik er behoorlijk onzeker van.

Maar momenteel maak ik het omgekeerde mee. Ken je dat ook? Dat de dingen kloppen, zomaar zonder moeite. Een paar voorbeelden. Ik had het plan opgevat te gaan bloggen en ik verlangde naar meer tijd om creatief werk te doen. Die tijd kreeg ik doordat klanten wegens grote drukte of griep hun afspraken afzegden. Mijn vloermozaïekvloermozaiek in wording is daardoor enorm opgeschoten, zodat ik binnenkort mijn keukenvloer kan vieren! Tijdens de prachtige workshop Intuïtieve Marketing op 10 april werd duidelijk dat het tijd is om mijzelf te laten zien. En dan niet met de nadruk op mijn kracht, maar in openheid over mijn zachtheid en kwetsbaarheid. Een aanwijzing hoe te bloggen. Het klinkt als een grapje maar is dat niet: dat raakte een gevoelige snaar. Ik ben zo druk geweest met groot en sterk worden, omdat ik met zachtheid en kwetsbaarheid zo moeilijk uit de voeten kon in de wereld… Op 12 april bezocht ik een lezing van Kate Rose om te kijken hoe zij zoiets doet: een lezing van een healer die werkt vanuit haar hart. Ze liet me de kracht van zachtheid ervaren en de boodschap van mijn hart: ‘ik ga over Zijn en niet over groot en sterk worden.’ Diezelfde dag las ik het gedicht:

geknield

laat zachtheid indalen

en cellen verruimen

 

buig voor beweging

van zinnen

 

bedel de bede

van eenvoud

Passen al deze puzzelstukjes niet prachtig in elkaar? En ze dwarrelen zo zachtjes op hun plek, zonder dat ik er hard mijn best voor hoef te doen. Het volgende bericht van mijn hart luidde: ‘ik vertrouw op het Leven. Angst die je ervaart, heeft te maken met de vergankelijke dingen die je daar aan vast hebt geknoopt.’ Wat kan ik anders dan daarmee instemmen? Ik puzzel zachtjes verder. Wil je ervan mee genieten, samen zachtjes naar jouw puzzel kijken? Je bent welkom: 06 4003 4247, ook voor readings, mandala’s en labyrinten.

14 april 2013

One Response so far.

  1. Jacinta Kogelman schreef:

    laat zachtheid indalen
    in je hele zijn
    en lichtvoetigheid
    wordt je danspartner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.