Omkeren (2)

En als ik nou eens gewoon doe waarnaar ik verlang? Zomaar, omdat het mijn leven is? Omkeren wat moet en wat mag? Verslag van een week omkeerpraktijk.

mandala 27 aprilWat zou ik willen doen? Mijn mozaïek afmaken. Dat is bijna klaar! Gelukkig kreeg ik een massage tussendoor, want al dat werken op je knieën geeft een Heel Oud gevoel van piepen en kraken. Schilderen wilde ik ook graag. Het paneel voor mijn nieuwe schilderij heb ik gezaagd, geschuurd, gelakt. Het is klaar om met gesso te bewerken zodat ik aan het echte schilderwerk kan beginnen op Montmartre in de Walstraat (11 mei): mooie combinatie van feestdag en werkdag. Volgende actie: de wc mooi maken. De muren daar zijn door de vorige bewoner afgewerkt met plastic schroten. Makkelijk te poetsen natuurlijk, maar allerverschrikkelijkst lelijk in mijn ogen. Ik wil de schroten verwijderen, de muur pleisteren en er een grote collage op maken van alle mandala’s die op mijn verjaardag getekend zijn. Vandaag heb ik plechtig de eerste schroot gesloopt en de wc gepoetst. De mail naar alle mandalatekenaars zou ik vandaag of morgen wel kunnen verzenden. Als je er een van bent, weet je dat-ie eraan komt. En als je er niet bij was maar je wilt ook jouw mandala beschikbaar stellen voor deze collage: stuur hem in een envelop naar me op! Maximaal A5-formaat. Als dank krijg je mijn mandalaboekje, en natuurlijk foto’s van het resultaat. Het begin van het boekje is er, digitaal, en het is een heel uitzoekwerk hoe dat precies moet. Vraagt dus geduld. Op de Grote Verwendag afgelopen zaterdag in het Kristal in Apeldoorn waren er de hele dag mensen die kwamen mandalatekenen. Leuk hoe daardoor gesprekken op gang komen en hoe ervaarbaar het is dat dat tekenen in zo’n cirkel je tot jezelf brengt. Kijken naar het resultaat kan bovendien heel informatief zijn. Dat inspireert om meer mandalaworkshops te geven. Interesse? Laat het weten! Ik wilde ook het huis uitmesten. Dat heb ik nog niet gedaan, de productiepret overheerst. Bovendien is het eindelijk warm genoeg om te pauzeren in de tuin vol bijen en bloemen. Daar heb ik het labyrint gewied: de paden zijn weer begaanbaar. Wel staan de eerste spullen op Marktplaats. En ik luier. Op Koninginnedag zelfs in het openbaar: bij het planten van de kroningsboom op de Worp en de muziek in de koepel. Tussendoor gekeken naar de kroning. Wat een prettige stem heeft onze koning en hoe bijzonder is het, zo’n gezin dat toegewijd is aan het land. Stel je eens voor wat dat vraagt… Daarna thuis geluierd, met een boekje in de tuin.

En wat kwam er op me af? Massages om te geven en te krijgen; mandalatekenaars; bijzondere schrijf-vragen; fijne en interessante contacten; een groter gevoel van rust en vertrouwen; verbondenheid met andere mensen die een veelbewogen tijd meemaken; een tarot-reading; een verloren garmin en een gratis treinreis; veel bloeiende bloemen; leuke ruilen; nestelende duiven; vaker lachen en meer levenslust. Dit nodigt uit om door te gaan. Doe je mee? Deel je jouw ervaringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.