Ervaring omkeren

Het weer.

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik heb dit voorjaar al heel wat keren verlangend uitgekeken naar wat vrolijker, warmer, zonniger, in elk geval ander weer. Voelde me daarin bevestigd door krantenberichten dat het de koudste lente is sinds 1962 – toen was ik er nog niet eens!

Vanmorgen heb ik mijn ervaring van het weer omgekeerd. Ik stapte uit bed en voelde dat het koud was. Hm, een dag voor mijn wollen onderhemdje, dacht ik. En ik trek gewoon mijn gevoerde laarzen weer aan. Ik deed het gordijn open en zag dat het regende. Oké, die laarzen moeten dus gespoten worden, zodat mijn voeten droog blijven. En ik trek mijn lange regenjas aan.

Goed gekleed op kou en nattigheid aanvaardde ik de reis naar mijn klant. En zag wat ik al dagenlang niet had gezien: hoe prachtig de lucht was, met die zware regenwolken. Het contrast tussen de wolken en het licht waar de grens van de bui hing. De dikke druppels aan het weelderige groen. Ik zou bijna willen schrijven: van de weeromstuit begon de zon te schijnen.

Als ik loslaat hoe ik vind dat het zou moeten zijn, kan ik me moeiteloos voegen in hoe het is. Dan zie ik heel andere dingen, en heb dus een heel andere dag. Wat maakt het uit of het eind mei is? Als het koud is, trek ik warme kleren aan. De energie die ik anders in de weerstand stop, komt nu vrij om de schoonheid om me heen op te merken. Een andere vorm van energiezuinig leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.