Bellen blazen

Bellen blazen

Wat is het toppunt van vakantie? Bellen blazen naar de avondzon, als je voor anker ligt op een stille plek in het Lauwersmeer. En verder een beetje om je heen kijken, genietend van het bestaan.

Ik heb het eindeloos gedaan, de afgelopen drie weken. En nu begint het werkende leven weer. Met 3 tips om je vakantiegevoel vast te houden of terug te halen.

1. Koop een flesje bellenblaas en blaas mee. Zomaar op de plek waar je bent. Kijk naar de bellen die je blaast: hoe ze zich vormen, welke kleuren ze hebben, hoe groot ze zijn, waar ze naartoe vliegen, hoe lang ze bestaan. Mijmer over jezelf als bel. Hoe vorm jij jezelf en je leven? Wat zijn jouw kleuren, hoe groot ben jij en hoe groot is jouw invloed? Waar ga je naartoe? Doe je dat vliegend, vliegensvlug, kruipend of op een andere manier? Hoe lang besta je al? En kun je je voorstellen niet meer te bestaan?

2. Teken mandala’s, dat is bellen blazen op papier. Maak een cirkel op een stuk papier (vloer, muur, auto mag ook, als het de jouwe is) en kleur hem in. Gewoon, met de kleuren die jij op dit moment prettig vindt. Kijk naar de mandala die ontstaat: welke kleuren heeft hij, hoe ziet het hart eruit, wat voor rand heeft hij, wat valt je op? Mijmer over jezelf: wat zijn jouw kleuren? Wat leeft er in je hart? Hoe zien jouw grenzen eruit, wat is opvallend aan jou?

3. Geef jezelf vakantie zo vaak je wilt. Dat kan als je vakantie bekijkt als een bellenblaasmoment. Drukke baan? Blaas je bellen op weg van de parkeerplaats naar kantoor of andersom. Blaas bellen in de rookpauze, uit het raam van je vrachtwagen, op de fiets voor het stoplicht, enzovoort. Of teken regelmatig een mandala.

Meer weten of een steuntje in de rug nodig om ertoe te komen? Bel, mail of kom naar de VT-markt in de Deventer Lebuïnuskerk op zaterdag 7 september  van 11.00 – 16.00 uur. Ik sta bij de vlag van de PAKhuisPraktijk, ook voor readings,  healings en bedrijfsadvies.

P.S. Marktaanbieding: Koop een strippenkaart voor 7 x Mandalatekenen aan de Keukentafel (elke dinsdagavond van 20.00 – 21.30 uur) en ontvang gratis het e-boekje Elke dag een mandala. Dan heb je al 7 vakantie-avonden te pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.