Overzicht

OverzichtIedereen kent het: het is je boven het hoofd gegroeid. Of het nou je huishouden is, het onkruid in de tuin, de rondslingerende post of wat anders. Je bent het overzicht kwijt en worstelt met de chaos die dat geeft. Om je heen of in je hoofd. Dan is het tijd om ‘je bagage te ordenen’. Soms kan een helpende hand daarbij geweldig opluchten. Samen vind je een weg erdoorheen. En daarna kun je het weer zelf. Als je de chaos de baas bent, kun je de dingen makkelijker bijhouden. Je hebt weer overzicht. Dat geeft ruimte voor ontspannen en genieten. Ook van de dingen die nou eenmaal moeten.

Je kunt bij mij  terecht om je vraag te verkennen: wat ervaar je als probleem, wat zou je graag willen? In de energie kijk ik mee naar je doel en eventuele belemmeringen op je pad. Dat geeft je meer inzicht in de vraag waarom je het overzicht kwijt bent. We leggen je doel vast en vervolgens gaan we aan de slag om het te bereiken. Hoe dat er precies uitziet, hangt van jouw vraag af. Het proces is in elk geval overzichtelijk. We ontmoeten elkaar ongeveer eens in de twee weken, gedurende maximaal een half jaar. Tussendoor gaan we na of we nog op de goede weg zitten en sturen zonodig bij.

Als je aan de rand van de vijver staat, heb je veel meer overzicht dan als je er in zwemt of zelfs kopje onder  gaat. Ik ben er om je weer op de rand te helpen. Dat kan op verschillende manieren. We zoeken er een die bij jou past, zodat je je weg op je eigen manier kunt vervolgen. De een gaat als een streep op zijn doel af, de ander heeft omwegen nodig. Het ene is niet beter dan het andere: het beste is jouw manier op jouw tempo.

3 Responses so far.

 1. admin schreef:

  Hoi Anneke,

  Je boek “Het labyrint” is een feest van herkenning. Fijn dat je daarin heel eerlijk je eigen verhaal vertelt.
  Soms wordt ik moe van mensen die alleen maar succes na succes benoemen op hun eigen pad zonder daarbij te vermelden dat er ook andere momenten zijn… Ik voelde me daardoor alleen maar meer iemand die kennelijk faalt daar waar anderen zo succesvol zijn.

  De heldere methode die je in het labyrint beschrijft en de opdrachten zijn voor mij heel werkbaar.
  Daardoorheen weef je je eigen verhaal, waardoor het herkenbaar blijft. Je nodigt heel duidelijk uit aansluiting te zoeken bij wat je werkelijk van binnenuit in beweging zet en dat is voor mij de enige manier die werkt.

  Ik wil niet zeggen dat ik er al ben, maar het heeft mij in ieder geval duidelijk gemaakt welke hele concrete
  stappen ik nu kan zetten op mijn eigen pad.

  bedankt zover !

  Nicoline

  • admin schreef:

   Hallo Nicoline,
   Wat fijn dat het boek voor jou herkenbaar en ook werkbaar is.

   Het verkennen wat jou van binnenuit beweegt en motiveert, is volgens mij een noodzakelijke aanvulling op onze maatschappelijke gerichtheid naar buiten: wat wordt er van mij gevraagd en aan welke eisen moet ik voldoen? Als je alleen daar op af gaat, zijn er steeds nieuwe prikkels nodig en moet je voortdurend energie toevoegen. Dat put uit.
   Die innerlijke motivatie brengt een natuurlijke beweging op gang die steeds door kan gaan, omdat je er ook energie van krijgt. Ik zie steeds meer mensen om me heen die deze weg willen gaan en als ik daaraan kan bijdragen, maakt dat me blij!

   Hartelijke groet, Anneke

 2. Nicoline schreef:

  Hoi Anneke, ik ben geinteresseerd in het boek “Zwerven door het labyrint, je loopbaan als inwijdingsweg” en zou ook graag een gesprek met je willen. Op de één of andere manier kom ik niet bij datgene wat ik nou echt diep van binnen wil.Ik zou het heel fijn vinden als je me daarin een stukje op weg wilt helpen.
  hartelijke groeten, Nicoline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.